Andreas, flygledare och kurschef

- LFV erbjuder goda möjligheter att utvecklas i professionen flygledare. Du kan jobba på flera olika flygplatser, delta i utvecklingsprojekt eller som jag själv arbeta med att utbilda nya flygledare. Som reservofficer i Försvarsmakten får jag också möjligheten att övas som flygledare på någon av våra flygbaser ett antal veckor per år, säger Andreas.

Din roll på LFV:

- Jag har en delad tjänst mellan operativ tjänstgöring i Brommatornet och som kurschef på LFV Utbildning. Det ger mig en oslagbar möjlighet att växla mellan den operativa miljön och utbildningen av nya flygledare.

Hur hittade du LFV?
- Jag fick höra om flygledarutbildningen och LFV av en dåvarande flygledarelev och bestämde mig då för att söka in till utbildningen.

Vad har du för tips till studenter som ska börja söka jobb? 
- Se alla erfarenheter som goda erfarenheter. Det är inte alltid du hittar rätt jobb från början men det kommer alltid med erfarenheter som är nyttiga längre fram i karriären. 

Vad utmärker LFV som arbetsplats?
- Det är en av de mest lösningsorienterade arbetsplatser som jag har träffat på. Det finns en vilja inom arbetsplatsen att alltid lösa de utmaningar vi ställs inför.

Kort om Andreas:

  • Titel: Flygledare / Kurschef LFV Utbildning
  • Utbildning: Flygledarutbildning och reservofficersutbildning
  • Fritidintressen: Flygresor, ishockey och barfotalöpning